Oplev noget, du aldrig glemmer

Om Torben Iversen

En slags CV!

Født 5. juni 1961, gift med Kristine, to børn Julie Marie og Anna Johanne.

Skuespiller, instruktør, dramalærer (medlem af Dansk Skuespillerforbund)

Uddannet lærer – 1984

TV-vært, Kanal Fyn  - 1986-90

Grundlægger af H. C. ANDERSEN PARADEN 1988 www.hcandersen-paraden.dk.  Nu mere end 6000 shows overalt i verden. Hver sommer 7 uger med tre daglige forestillinger på eventyrslottet i Lotzes Have ved H. C. Andersens Hus, Odense (ses hvert år af omkr. 100.000 gæster). Derudover ca. 100 engagementer i Danmark og udlandet årligt. 2012: 25 års jubilæumssæson.

Grundlægger af teaterskolen for børn og unge DEN FLYVENDE KUFFERT, Brandts Passage, Odense – 1992. Kunstnerisk leder, instruktør og dramalærer. 140 elever. www.denflyvendekuffert.dk . 2011 fusion med HCA Teaterskolen. Nyt navn: TEATERSKOLEN TOPPEN. 320 elever. www.teaterskolentoppen.dk.

Grundlægger af H. C. ANDERSEN JULEMARKEDET – 2004. www.hcajulemarkedet.dk

Grundlægger af ROSENGÅRDCENTRETS JULETEATER – 1992. Nu 20. sæson. Idé, manuskript, instruktion og skuespiller (ses hvert år af ca. 100.000 mennesker).

Tilrettelægger og HCA-figur ved årlige H. C. ANDERSEN BØRNEFØDSELSDAGSFESTER i Odense Koncerthus – siden 1996 (ses årligt af ca. 4000 børn og voksne).

Grundlægger og tilrettelægger af NORDISK EVENTYR/DIKTER/BARNKULTUR FESTIVAL 2012. www.nordiskeeventyr.org.

Derudover free lance arbejde: Konferencier, underholder, idémager, tekstforfatter, instruktør på friluftsteater, TV-arbejde for turistbranchen.

HAR MODTAGET FØLGENDE INTERNATIONALE ÆRESPRISER:

• Nordisk Færgefarts Turistpris
  • Fyns Amts Kulturpris